VILDSVINS-

FESTIVALEN

MATKUTUR FRÅN EKLANDSKAPET!

BLIR DET NÅGON FESTIVAL I ÅR?

Först stort tack till alla som medverkade och besökte Eklandskapets vildsvinsfestival senast. Just nu omgrupperar vi och återkommer så fort vi har mer trolldryck och vildsvin för en ny festival.

Se filmen om Vildsvinsfestivalen och Eklandskapsgrisen på vår youtubekanal!

AKTUELLT

AFRIKANSK SVINPEST

Då vi inte planerat för en vildsvinsfestival 2023 påverkar inte den afrikanska svinpesten vårt arbete. Vi kan bara beklaga att vi fått smittan till Sverige och att vi följer utvecklingen.


Afrikansk svinpest smittar inte människor, men är mycket farligt för alla grisar, både vildsvin och tamgrisar. Svenskt vildsvinskött och svenskt griskött är fortfarande trygg och säker mat. Du behöver med andra ord inte tömma frysen på gris- eller vildsvinskött, slänga det du köpt i affären eller välja bort den rätten när du äter på restaurang.


LÄS MER HÄR:

Jordbruksverket – Frågor och svar

Jordbruksverket – Afrikansk svinpest

Livsmedelsverket – Afrikansk svinpest

Mattanken – säkert vildsvinskött


VILDSVINSFESTIVALEN

är en regional matkulturfestival för hela famlijen i eklandskapet söder om Linköping. Människor från hela Sverige samlas för att njuta av landets godaste vildsvin som ätit sig feta på ekollon och tryffel. 

KVÄLLEN KL. 19-00

DEN STORA

VILDSVINSFESTEN

OM VILDSVINSFESTIVALEN

När: Någon gång i September/Oktober

Tid: Festivalen är dagtid kl.11-17, Vildsvinsfest på kvällen kl. 18-00
Plats: Bjärka-Säby
Inträde: Du köper inträdesbiljetter som ligger på ca 100 kr/vuxna och ca 40 kr/barn. (Biljetter förköps via Tickster) Biljettförsäljning till Den Stora Vildsvinsfesten på kvällen sker separat. (750 kr/biljett) 
Tillgänglighet Lokaltrafik buss 566 eller med egen bil.


I samarbete med Bjärka-Säby Gunnarsbo lantbruk AB, restauranger i eklandskapet, mathantverkare i regionen och medlemmar ur Östgötamat, samt volontärer från när och fjärran, genomförs en festival för matälskare från hela landet som sprider den matkultur som håller på att växa fram i Eklandskapet. Med vildsvinet i centrum vill vi sätta landsbygden söder om Linköping på kartan som en av de mest spännande matregionerna i Sverige.

 

Festivalen innehåller en Stor Scen som skapar puls med nya programpunkter varje halvtimme. En Food Court med mat från alla restauranger i eklandskapet. En byakamp för byarna runt Rängen. Mathantverksmarknad med råvaror och mathantverk från eklandskapet. Det som särskiljer oss som matfestival är att vi storsatsar på barnen med ett eget ”Barnens kvarter” med massor av upptåg och roligheter. Alltsammans avslutas med Den Stora Vildsvinsfesten med helgrillade vildsvin och levande musik från scenen.